Polisens tekniker vid avspärrningen i Eslöv. Foto: Mikael Nilsson

Man misshandlad i Eslöv – har livshotande skador

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-års åldern misshandlades under måndagskvällen i centrala Eslöv. Mannens skador är livshotande och först på tisdagsförmiddagen kunde hans identitet fastställas. Enligt polisen har han fått stickskador.

– Troligtvis har en kniv varit inblandad i misshandeln, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl hos polisen region Syd, vid 02.30.

Polisen spärrade under natten av platsen där mannen påträffades.

– Vi är på plats och bedriver en brottsplatsundersökning, med spårhundar som kan hitta spår som kroppsvätskor och liknande.

Bil sågs lämna platsen

Enligt vittnesuppgifter ska en bil ha setts lämna platsen efter misshandeln. Under natten hamnade polisen i en biljakt med en bil som man trodde kunde kopplas till misshandeln, men så var inte fallet.

– Inledningsvis trodde man att det kunde röra sig om samma bil, men det var det inte, säger Thomas Söderberg.

Föraren fick dock följa med till en provtagning.

– Vi misstänker att han kört påverkad av narkotika eller alkohol.

Ingen misstänkt

När den skadade mannen togs om hand kunde hans identitet inte fastställas. Först på tisdagsförmiddagen klargjordes det vem han är och att han är i 25-års åldern.

– Vi har ännu ingen misstänkt för brottet, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Natten mot tisdag hamnade polisen i en vild biljakt efter man försökt stanna en bil som man trodde kunde kopplas till misshandeln i Eslöv. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.