Ett drunkningslarm i Malmö slutade med en anmälan om djurplågeri och skadegörelse. Foto: Johan Nilsson/TT

Man ska ha slagit ihjäl katt – jagades ner i vattnet

Uppdaterad
Publicerad

Mannen ska ha slagit ihjäl en katt vid Västra hamnen i Malmö. Upprörda vittnen ska då ha jagat mannen – som hoppade ner i vattnet.

Polis och räddningstjänst larmades om ett bråk vid Sundspromenaden i Malmö vid 23-tiden på fredagskvällen. Väl på plats fick räddningstjänsten rädda en man i 30-årsåldern som hade hamnat i vattnet. Enligt vittnen hade mannen blivit jagad av en grupp upprörda människor – och hoppat ner i vattnet.

– Personer på plats ska ha sett honom slå ihjäl en katt och kasta den i vattnet. Flera personer ska då ha jagat mannen, som hoppade ner i vattnet. Väl på plats anträffade vi personen i vattnet, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen region Syd.

Katten hittad död i vattnet

När mannen fick hjälp upp ur vattnet var han nerkyld, men i övrigt inte fysiskt skadad. Katten hittades död i vattnet och djurets ägare har underättats.

Nu misstänks mannen, som är i 30-årsåldern, för djurplågeri och skadegörelse. Anledningen till att det rubriceras som skadegörelse är att djur kan räknas som lös egendom, enligt polisen.

Mannen omhändertogs av polis och lämnades sedermera över till sjukvården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.