Foto: Mikael Nilsson

Man skadad efter bilexplosion i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man har förts till sjukhus efter att ha skadats i samband med en bilexplosion på Järnyxegatan i Fosie.

Mannen som är i trettio års åldern äger den nu sprängda bilen. Han parkerade bilen och när han sedan kom tillbaka exploderade den.

Polisens bombtekniker undersökte platsen på tisdagsförmiddagen innan teknikerna kunde komma dit för att ta reda på vad som har hänt.

– Den skadade mannen har brännskador och skadorna bedöms som allvarliga men han var vaken och talbar, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Räddningstjänsten larmades vid kvart i två på natten sedan det kommit in flera samtal om kraftiga smällar. När de kom till platsen hittades den skadade mannen, som satt på gatan vid den brinnande bilen. Han hade fått allvarliga men inte livshotande brännskador och fick föras till sjukhus med ambulans.

Mannen som skadades var den ende som fanns på platsen när polisen kom dit.

– Han är offret här och inget tyder på att han haft något med explosionen att göra, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.