Ambulans på plats i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Man skadad i skottlossning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats skadad efter en misstänkt skottlossning i Malmö på onsdagskvällen.

Vid halvtiotiden på onsdagskvällen fick polisen larm om en skottlossning kring Lönngatan i Malmö. På platsen hittades en skadad man.

– När vi kommer till platsen anträffar vi en skadad person utomhus, en vuxen man, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid Skånepolisen.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, och det är oklart hur pass svåra hans skador är.

Polis på plats vid sjukhus

Polisen har också sänt personal till sjukhuset där mannen vårdas.

– Det gör vi alltid av rutin numera, för att garantera säkerhet för sjukhusets personal och den skadade. Vi vet ju inte om det finns någon hotbild, säger Fredrik Bratt.

Polisen har heller ingen uppgift om några oroligheter vid sjukhuset.

Kriminaltekniker på plats

Polis misstänker att skottlossningen skedde utomhus, i närheten av där mannen hittades, och har spärrat av den misstänkta brottsplatsen och tillkallat kriminaltekniker.

Ingen person är i nuläget gripen i samband med händelsen.

– Vi kommer att rubricera händelsen som mordförsök, säger Fredrik Bratt.

Vid lunchtid på torsdagen uppger polisen att målsäganden är en man i 50-årsåldern som blev beskjuten genom en glasruta när han stod inne i en port.

–  Han var vaken och talbar när vi kom dit men det är oklart om det finns någon hotbild mot honom, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.