Foto: Mikael Nilsson

Ung man skjuten till döds i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick på måndagskvällen larm om en skottlossning på Rosengård i Malmö. På plats anträffades en skottskadad man i 20-årsåldern. Mannen dog på platsen, enligt polisen. Vid 07:20-tiden på tisdagsmorgonen var ingen gripen.

Flera personer larmade polisen vid klockan 21.16 på måndagskvällen efter att ha hört flera höga smällar. När polis kom till platsen anträffades en skottskadad man på trottoaren på Von Rosens väg, i närheten av rondellen vid Frölichs väg.

– Vi är på plats just nu för vittnesförhör och för att försöka få en så samstämmig bild som möjligt, sa Calle Persson, presstalesperson vid polisregion Syd.

Våldet i Malmö

Drygt tio patruller var tidigt på plats. Området spärrades av och undersöktes av vapenhundar. Vid 04:00 på tisdagsmorgonen var avspärrningarna hävda och den tekniska undersökningen färdig.

– Vi har under natten samlat in information, hört vittnen och hämtat in flera personer till förhör, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson hos polisen.

Vid 07:20-tiden på tisdagsmorgonen var ingen gripen.

Mannen som sköts till döds är känd av polisen sen tidigare.

Kan ha fångats på film

I området där dödsskjutningen inträffade finns övervakningskameror uppsatta.

– Det är mycket som ska stämma, men det kan hända att någonting har fångats på film, det ska vi nu se över, säger Ewa-Gun Westford.

Vid 23-tiden brann en moped på Persborgsgatan på Rosengård. Polisen har tagit mopeden i beslag och ska undersöka om det finns något samband med mordet.

– Mopeden är sönderbränd och just nu mycket intressant för utredningen, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson hos polisen.

Vid 10:15 på tisdagen höll polisen en presskonferens om dödsskjutningen. Polisen bekräftade att ingen sitter frihetsberövad och att utredningen hanteras av grova brott-enheten.

– Det är ett oerhört ansträngt läge i Malmö just nu. Andra brott får stå tillbaka på grund av de här skjutningarna, alla resurser får läggas på det här, sa Erik Jansåker, lokalpolisområdeschef, under presskonferensen.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet