Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ung man har avlidit efter skottlossning på Heleneholm i Malmö. Robert Kuznecov bor i närheten och hörde höga smällar under natten. Foto: Otto Johansson/SVT

Ung man död efter skjutning på Heleneholm i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Vid fyratiden under natten hittades en man skjuten utomhus på Heleneholm i Malmö. Under förmiddagen kom besked om att mannen avlidit. Polisen utreder händelsen som mord.

Den skadade unga mannen fördes i en privat bil till sjukhus. Enligt polisen var hans skador allvarliga. Tjugo över elva på förmiddagen gick polisen ut med beskedet att mannen hade avlidit.

I klippet ovan hör du bland annat Robert Kuznecov som bor i närheten av brottsplatsen.

Ingen misstänkt gripen

En förundersökning om mord är inledd. Det finns i nuläget ingen person gripen i ärendet.

Polisen spärrade under natten av den misstänkta brottsplatsen för teknisk undersökning. Man knackade även dörr i området för att samla in eventuella vittnesuppgifter.

Flera skott mot bostäder

På en knapp vecka har tre olika bostäder i Malmö beskjutits. Det är dock oklart om nattens händelse har något samband med de skottlossningarna.

– Vi utreder ärendet för sig, framkommer det under utredningen att det finns kopplingar så får vi titta på det, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Vid skotten mot lägenheterna skadades ingen person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.