Foto: Mikael Nilsson

Man skjuten med flera skott i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern sköts på torsdagsmorgonen med flera skott utanför sin bostad i stadsdelen Gullvik i Malmö. Mannen har lindriga skador, enligt sjukhuset.

Mannen sköts med flera skott i anslutning till sin bostad, ett radhus i Fosie. Larmet om skjutningen ringdes in till SOS från mannens bostad vid sju-tiden på morgonen. Polispatruller och ambulans skickades till platsen.

– Mannen är träffad av flera skott. Men han var talbar och har intervjuats av polis både på plats och senare på sjukhuset, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

Våldet i Malmö

Den skottskadade har inte pekat ut någon misstänkt för skjutningen, enligt Söderholm, som i övrigt inte vill kommentera vad mannen sagt.

– Eftersom vi inte har någon frihetsberövad är det uppgifter vi vill hålla för oss själva, säger Stephan Söderholm.

Polisen genomför dörrknackning i området. En vapenhund ska söka efter skjutvapen, tomhylsor och kulor på platsen.

I nuläget är rubriceringen försök till mord eller dråp. Strax innan fem på torsdagseftermiddagen hade polisen ännu ingen gripen.

Skjutningen inträffade i Fosie Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet