Visa alla (3)
Visa alla (3)

Kräver säkra sovplatser för EU-migranter

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare på söndagen samlades uppemot 50 personer för manifestera för EU-migranters rättigheter, till följd av förra helgen misshandel av en EU-migrant i Pildammsparken i Malmö.

Förra helgens misshandel och hot mot en EU-migrant på uppehållsplatsen i Pildammsparken i Malmö, var upprinnelsen till dagens manifestation.

– Det som behöver göras är att garantera dem säkra sovplatser. Så som det ser ut i dag så är det ju trippelt exponerade: de blir diskriminerade av våra myndigheter, utsatta för utpressning av människor som profiterar på deras utsatthet, och sedan har vi de rasistiska hatbrotten som riktas mot dem, säger Katerin Mendez (Fi), kommunfullmäktigeledamot i Malmö.

 FI manifesterade tillsammans med ett flertal politiska partier och organisationer mot våldet och diskrimineringen av utsatta EU-medborgare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer