Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera hundra personer samlades på onsdagen på Möllevångstorget i en manifestation mot våldet i Malmö. Foto: Gunilla Fritze/SVT

Manifestation mot våldet i Malmö på Möllevångstorget

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 300 personer har samlats på Möllevångstorget i Malmö för att manifestera mot våldet och för att visa sympati med de som har förlorat en vän eller släkting på grund av dödligt våld.

Det lyser hundratals ljus, små värmeljus och lite större gravljus, utanför pizzerian på Ystadsgatan där 15-årige Jaafar blev skjuten i lördagskväll.

Hans vänner och andra ungdomar turas om att vårda platsen. De tänder ljus som har slocknat och ersätter vissna blommor med nya som Malmöbor och andra kommer med.

En bit därifrån, på Möllevångstorget, har människor samlats för att manifestera mot våldet. Jaafar är det senaste offret för det dödliga våldet i Malmö. Han blev bara 15 år.

Påverkar bilden av Malmö

– Jag kände inte pojken som dog men mitt mammahjärta grät. Jag grät hela söndagen, säger Liliana Vega som deltog i manifestationen.

Andra deltagare uttrycker hur våldet påverkar folket i Malmö och bilden av staden i resten av landet.

Tal hölls från organisationen No2Crimes som låg bakom manifestationen och en tyst minut hölls för Jaafar och andra offer för våldet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer