Mannen hade kopplingar till kriminella MC-gäng

Publicerad

Den döde man i femtioårsåldern som hittades i ett vattendrag i Malmö under natten bekräftas av polisen vara en man som tidigare haft kopplingar till kriminella MC-gäng. Mannen har varit försvunnen sedan slutet av förra året.

Under polisens presskonferens på Rättscentrum i Malmö under förmiddagen bekräftades att den döde man som hittades varit anmäld försvunnen sedan den 1 december. Den 10 december upprättades en anmälan om människorov.

Mannen hade haft kopplingar till ett kriminellt MC-gäng och under senare år levt under hot.

En övervakningskamera har fångat mannen på bild den 24 november 2018 och det är det sista livstecknet. Senare anmälde anhöriga mannen försvunnen den första december.

Kriminellt förflutet

År 2009 stoppades och greps mannen för grovt vapenbrott och hot mot tjänsteman. Inte förrän 2014 kunde han dömas för brotten. Från domen framgår att mannen upplevde att han levde under hot.

Omkring samma period som mannen greps 2009 detonerade en sprängladdning vid ett hus som tillhörde en anhörig till honom. Polisen bekräftar att det funnits en hotbild mot mannen och att han levt med skyddad identitet.

Hittades i vattendrag

Mannen, som är femtioårsåldern, hittades i ett vattendrag i Malmö inte långt från den adress han var folkbokförd på. Händelsen utreds som mord men polisen understryker att inget kan bekräftas förrän den rättsmedicinska undersökningen är avklarad. Polisen säger på presskonferensen att inget tyder på yttre våld.

Polisen har ännu ingen misstänkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer