En massiv polisinsats när Öresundsbron spärrades av vid Kastrup Foto: Nils Meilvang/Ritzau/TT

Männen i stulna flyktbilen: ”Vi var påverkade av hasch”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska Volvon var stulen, männen saknade körkort och var påverkade av hasch. Så förklarar en passagerare i bilen för danska TV2 hur det gick till när de under fredagen orsakade en av de största polisinsatserna i Danmarks historia.

Den svenskregistrerade Volvon sågs i närheten av en plats som dansk underrättelsetjänst hade under övervakning efter ett dödshot. Bilen försvann hastigt från platsen när polisen skulle kontrollera den. Efter ett massivt pådrag hittades den på fredagskvällen.

Det är danska TV2 som har varit i kontakt med en av bilpassagerarna. Han berättar att det var han som via sin advokat tog kontakt med polisen och berättade var den efterspanade bilen fanns, utanför Holbaek på västra Själland.

Enligt mannen ska han ha färdats i bilen tillsammans med tre kamrater. Den stulna Volvon uppger han att de hade köpt.

Polisen bekräftar för tv-bolaget hur de fick tipset om var de kunde hitta bilen.

– Det kan visa sig att de är världens mest otursdrabbade kriminella, sade polischefen Jörgen Bergen Skov vid lördagens presskonferens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.