Malmö FF har guldläge inför sista omgången

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagseftermiddagen ska herrallsvenskan avgöras. För Malmö FF räcker en poäng hemma mot Halmstad för att säkra guldet för andra året i rad.

Precis som förra året har Malmö FF chansen att fira guldet hemma. Den stora skillnaden är att det i fjol var coronatomma läktare. I morgon är det slutsålt på stadion.

Förra året missade Johan Dahlin avslutningen på grund av en axelskada och han har haft skadeproblem även i år men hoppas på att starta matchen imorgon.

– Det är svårt att gå igenom en säsong utan känningar men just nu känns det bra och jag hoppas på att få spela imorgon.

Kanske sista hemmamatchen för Colak

För stjärnlånet Antonio Colak kan morgondagens match bli den sista hemmamatchen med MFF. Efter säsongen går anfallarens lånekontrakt ut och han kan komma att återvända till den grekiska ägarklubben PAOK, något som han inte vill ägna en tanke åt just nu.

– Jag fokuserar bara på matchen och hoppas att det inte blir den sista. Förhoppningsvis kan vi fira inför ett fullsatt stadion.

Inför den sista omgången skiljer det två poäng mellan Malmö FF och AIK.

Matchen i morgon, lördag, spelas klockan 15 och då tar Malmö FF emot ett Halmstad som spelar för att undvika kvalplats medan AIK tar emot Sirius på Friends Arena.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.