Polisen var på plats när miljöaktivister spärrade av gator i Malmö. Foto: TT/Johan Nilsson

Miljöaktivister blockerade gator i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen har flera miljöaktivister blockerat gator i centrala Malmö för att protestera. Polisen har varit på plats men menar att det har gått lugnt till väga.

Det har pågått miljödemonstrationer i Malmö under lördagen. Flera miljöaktivister lade sig bland annat på Davidshallsbron samt blockerade gator i centrala Malmö för att visa ett missnöje. Vid Triangeln befann sig ett hundratal aktivister vid 17-tiden.

– Vi har haft patruller på plats vid Triangeln. Vi har fått in att det ska ha varit någon trafikstörning, men annars har det faktiskt varit lugnt, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen.

Bakom demonstrationerna ligger nätverket Extinction Rebellion. Aktivisterna själva uppger att aktionen i Malmö syftar till att uppmärksamma de översvämningar som kan drabba kuster runtom i världen till följd av klimatförändringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.