En handläggare på Lunds kommun blandade vid tre tillfällen ihop bankgironummer med postgironummer vid betalningar och pengarna hamnade felaktigt hos ett företag i Stockholm.

Miljoner gick fel – Lund får inte pengar åter

Uppdaterad
Publicerad

I oktober blandade handläggare vid Lunds kommun vid tre tillfällen ihop bankgironummer med plusgironummer vid betalningar och pengarna hamnade felaktigt hos ett företag i nordvästra Stockholm.

Totalt fördes 3,7 miljoner kronor över – och företaget vägrar att betala tillbaka, skriver Sydsvenskan.

Företagets vd har sagt till kommunen att det inte gått att se på kontoutdraget vem som betalat och anfört olika skäl till varför återbetalning inte är möjlig.

Hotade med stämning

Men den 15 november hotade Lunds kommunjurist Gunnar Jönsson företaget med stämning om inte återbetalning gjorts senast den 9 december.

Då erbjöd plötsligt företaget att dess företrädare kan resa till Lund för ett möte med målet att nå en uppgörelse i godo.

Men även detta är Jönsson avog till, och han klargör vad som händer om inte pengarna är tillbaka senast den 9 december.

– Då kommer vi att lämna in en stämningsansökan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer