17-åring gripen för mordförsök på poliser

Uppdaterad
Publicerad

Två poliser fick kasta sig ur vägen för en bil som vägrade stanna. Kort därefter tog jakten för förövarna slut i diket och en 17-åring är nu gripen, misstänkt för mordförsök.

I samband med en tidigare trafikolycka, där en timmerbil åkt i diket, dirigerade poliser trafik i närheten av Boalt i Östra Göinge.

När en bil närmade sig vid 16-tiden gjorde den inga ansatser på att stanna och två fick polismän slänga sig ur vägen för bilen. Polis tog upp jakten på bilen och tre kilometer senare åkte den flyende bilen i diket. I bilen fanns två 17-åriga pojkar.

Östra Göinge

– Vi rubricerar händelsen som försök till mord i nuläget. Föraren är gripen och påväg till stationen i Kristianstad, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Den 17-åriga föraren misstänks ha varit narkotikapåverkad. Han är, utöver mordförsök, misstänkt för en mängd trafikbrott då han som minderårig körde bil, flydde polis och eventuellt var narkotikapåverkad.

Ingen skadades fysiskt vid händelsen. Den andra pojken som satt i bilen har körts till sina vårdnadshavare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östra Göinge

Mer i ämnet