Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malmös skolkommunalråd Sara Wettergren (L) säger att en besparing kan vara att köpa in mindre ekologisk mat till skolrestaurangerna. Foto: Tomas Oneborg/Svd/TT/SVT

Mindre kött och sallad i Malmös skolmatsalar efter jullovet

Uppdaterad
Publicerad

Menyn för Malmös skolmatsalar efter jullovet innehåller mindre kött och mer begränsat utbud av sallader. Det blir följden av att kostnaderna för maten ökat med 27 procent utan att Malmös skolrestauranger fått mer pengar av kommunen.

Menyerna för de första veckorna i januari innehåller mindre kött och sallader, uppger Malmö skolrestaurangers enhetschef Patricio Mora för Skånska Dagbladet.

Politikerna informerades om läget strax före jullovet, säger skolkommunalrådet Sara Wettergren (L) till SVT Nyheter Skåne.

– Så mycket som vi fick veta att det faktiskt handlar om, det var vi nog inte helt förberedda på, säger Sara Wettergren.

Hon har nu kallat till extrainsatt möte om skolmaten med politiker från kommunledningen och berörda nämnder och förvaltningar för att se vad som kan göras åt situationen.

– Mitt löfte är att vi ska göra allt vi kan för att barnen ska få en så näringsrik, god och varierad kost som möjligt, säger Sara Wettergren, som vill avvakta mötet innan hon kan ge besked om hur frågan om skolmaten ska hanteras.

Ungefär 36 000 barn i får skolmat i de kommunala grundskolorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.