Misshandlade 17-åring och lämnade honom i snön

Uppdaterad
Publicerad

En 23-åring och en 17-åring döms nu för grov misshandel och rån efter en händelse i Malmö i februari. De misshandlade en 17-åring i en källare och på en golfbana och lämnade sedan honom i snön.

17-åringen knackade på offrets dörr och bad honom följa med ner på gården. Väl nere på gården tvingades han ner i en källare där 23-åringen väntade.

I källaren berättade 23-åringen att han var dömd för mordförsök, och hotade därefter offrets familj. Därefter tvingade de ifrån honom hans kontokort, busskort, mobiltelefon och mössa och tvingade honom att uppge kod till mobiltelefon och kontokort.

Sedan tvingade de ut offret på en golfbana där de hotade honom ytterligare, slog och sparkade honom över kroppen, ansiktet och huvudet samt tog strypgrepp och knäade honom i ansiktet. Därefter lämnade de honom i snön.

Tingsrätten bedömer brottet som grovt eftersom de männen varit i numerärt överläge och visade särskild hänsynslöshet och råhet genom att sparka på målsäganden då han legat ner och sedan lämnat honom i snön.

23-åringen döms för grov misshandel och rån och får tre och ett halvt års fängelse. 17-åringen döms för grov misshandel, rån och försök till bedrägeri till sluten ungdomsvård i sex månader. De ska även betala 33 400 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.