”Jag minns inte varför jag skickat sms:en”

Uppdaterad
Publicerad

Mycket känslor under rättegången

36-åringen erkänner att han skickat sms:en, förutom de där han anspelat på en av ledamöternas barn. Han säger sig inte minnas varför han skickat sms:en.

Det är mycket känslor i sal 2 i Lunds tingsrätt när rättegången om sexuellt ofredande hålls. En 36-årig man från Skåne står åtalas för att vid 23 tillfällen sms:at och ringt olika politiker som alla tillhör de rödgröna partierna och uttalat sexuella beskrivningar av vad han vill göra med dem.

”Jag känner äckel”

Rösten brister för en av politikerna och rätten är tvungen att avbryta förhör med en gråtande Rosanna Dinamarca då hon inte klarar av att fortsätta.

-– Jag känner äckel inför det han beskriver att han vill göra med min kropp, och att han tar sig den rätten är fruktansvärt, säger hon till åklagaren.

Den åtalade 36-åringen sitter med huvudet nedböjt, stödd av sin hand och rättens ordförande får upprepade gånger be mannen att tala tydligare.

– Jag vet inte, svarar den tilltalade på i stort sett varje fråga om varför han skickat sms:en.

Viktig rättegång

Riksdagspolitikernas försvarare advokat Claes Borgström är kritisk till den åtalade sätt att svara på frågorna från både honom och åklagaren.

– Han svarar ”jag vet inte” på allt, men jag tror han vet men han vill inte berätta.

– Den här rättegången är viktigt för att visa alla de som funderar på att hålla på såhär och skicka den här typen av meddelande att polis och rättsväsendet har koll, säger Borgström.

Rättegången hålls över två dagar  i Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.