Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen spärrade vid lunchtid på torsdagen av ett område kring en fastighet på Vitemöllegatan i Malmö med anledning av ett misstänkt föremål. Foto: Mikael NilssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Misstänkt farligt föremål i Malmö – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Ett område på Vitemöllegatan i Malmö spärrades på torsdagen av, sedan ett misstänkt föremål hittats i en lägenhet. En förskola låg innanför avspärrningarna, och under eftermiddagen grep polisen en misstänkt man.

Det mystiska föremålet upptäcktes vid lunchtid.

– Vi vet inte vad det handlar om för föremål, så vi har spärrat av rutinmässigt som en säkerhetsåtgärd. Nationella bombskyddet är på plats, uppgav polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson.

En begränsad utrymning av den aktuella fastigheten skedde. Hur många personer som fick lämna sina lägenheter är oklart.

Barnen ovetande

Strax före klockan 16 krympte polisen det avspärrade området. Den förskola som låg inom området kunde återgå återgå till ordinarie verksamhet.

– Barnen märkte ingenting av vad som hände, eftersom de höll sig inomhus på polisens uppmaning, säger biträdande förskolechef Therése Gustavsson till SVT Nyheter.

Inte heller påverkades föräldrarnas hämtning, eftersom de går in och ut på andra sidan huset.

En man gripen

Vid 17.20 meddelade polisen att bombskyddet tagit hand om föremålet och att de yttre avspärrningarna hävts. En kriminalteknisk undersökning av lägenheten kommer att göras.

– Det ska göras undersökningar av föremålet, så just nu går vi inte ut med mer information, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

En person är gripen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

En begränsad utrymning av aktuell fastighet har skett. Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer