Tre personer har frihetsberövats efter att polisen hittade ett misstänkt föremål i ett vindsutrymme nära Folkets park i Malmö. Foto: Firas Razak

Två män och en kvinna frihetsberövades – efter misstänkt farligt föremål i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer frihetsberövades på tisdagen i samband med en husrannsakan som gjordes i en lägenhet i centrala Malmö. I lägenheten hittades ett misstänkt farligt föremål och det nationella bombskyddet kallades dit.

– Vi vet ännu inte vad det rör sig om för ett föremål. Det utreds fortfarande, säger Pär Andersson, chefsåklagare, till SVT Nyheter Skåne på onsdagsförmiddagen.

De två männen och kvinnan frihetsberövades vid en husrannsakan som gjordes på tisdagen på Skanörsgatan i Malmö.

Det var under husrannsakan som polisen hittade ett misstänkt farligt föremål. Området spärrades av och de boende uppmanades att inte lämna området medan det nationella bombskyddet undersökte föremålet.

Fler förhör

– Grunden för husrannsakan är brott som begåtts tidigare i år, säger Pär Andersson.

Under onsdagen håller polisen fortsatta förhör med de frihetsberövade.

– Därefter kommer jag ta ställning till om någon av de ska begäras häktade, säger chefsåklagare Pär Andersson.

På tisdagseftermiddagen hävdes avspärrningen vid Skanörsgatan och det misstänkta föremålet ansågs inte längre utgöra någon fara.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Firas Razak/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.