Ett stort område kring Värnhem och Östra Förstadsgatan har spärrats av i polis med föremålet ska undersökas. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Polisen: Misstänkt föremål i Malmö var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen spärrades ett stort område av vid Värnhemstorget i Malmö, efter att ett misstänkt föremål påträffats i anslutning till en livsmedelsbutik. Men föremålet visade sig vara en ofarlig väska. Polisen utreder händelsen som grovt olaga hot.

– I samband med att väskan placerades ut ska någon ha uttalat någon form av hot. Ingen är gripen, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen.

Det var vid 21-tiden på torsdagskvällen som polisen fick in larmet om det misstänkta föremålet. Strax innan klockan 22 meddelar polisen att bombskyddstekniker påbörjat arbetet med att undersöka föremålet.

– Vi bedömer föremålet som farligt så våra bombtekniker får undersöka det, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen, vid 22-tiden.

Men strax innan midnatt kunde polisen konstatera att det misstänkta föremålet var en ofarlig väska.

”Föremålet, en väska, är nu undersökt av bombskyddsteknikerna och den innehöll inget farligt föremål. Polisen kommer efterhand att avveckla arbetet på plats och avspärrningarna hävs”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisens bombrobot på plats vid avspärrningen. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.