Nationella bombskyddet är på plats och undersöker föremålet på Amiralsgatan i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Två misstänkta föremål i Malmö på onsdagskvällen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen upptäcktes två misstänkt farliga föremål på två olika adresser i Malmö. Nationella bombskyddet tillkallades – och kunde konstatera att de var ofarliga.

Vid 21.12 på onsdagskvällen fick polisen in det första larmet om ett misstänkt föremål på Amiralsgatan. Området spärrades av och nationella bombskyddet kom till platsen.

– Vi vet inte vad det är. Men det är inte ett farligt föremål, sa Peter Martin, vakthavande befäl på polisen region syd.

Ännu ett misstänkt föremål upptäckt

Senare under kvällen upptäcktes ett ytterligare misstänkt föremål på Västra Kattarpsvägen, bara några hundra meter från Amiralsgatan.

Runt klockan 03.00 skrev polisen att båda föremålen undersökts och att bägge var ofarliga. Avspärrningarna är hävda och en anmälan om olaga hot och blåljussabotage kommer att upprättas.

Många liknande ärenden

Den senaste tiden har polisen flera gånger kallats till samma område på grund av misstänkt farliga föremål. Förra veckan larmades polisen tre gånger på två dagar. En av gångerna handlade det om ett explosivt ämne som förstördes av polisens bombgrupp, de andra gångerna visade sig föremålen vara ofarliga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer