Polis och kriminaltekniker på plats i Eslöv på fredagen. På söndagen häktades en man i 40-årsåldern misstänkt för mord på ett litet barn. Foto: Johan Nilsson/TT

Man häktas misstänkt för mord på barn i Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på ett litet barn i Eslöv. Det misstänkta brottet ägde rum tidigt på fredagsförmiddagen i en lägenhet.

– Det rör sig om ett litet barn. Barnet påträffades livlöst i lägenheten och dödförklarades senare på Lunds sjukhus, säger kammaråklagare Josefin Sävlund till SVT Nyheter Skåne på söndagen.

En man i 40-årsåldern, som har en relation till barnet, greps i lägenheten, misstänkt för mord.

– Tingsrätten har beslutat att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen förnekar brottsmisstanken, säger Josefin Sävlund.

Åklagaren vill inte gå in på det avlidna barnets ålder eller andra detaljer kring händelsen med hänsyn till de anhöriga och utredningen som pågår.

”Vända på varenda sten”

En utredning av ett allvarligt brott har inletts. Ett stort antal förhör kommer genomföras samt tekniska och rättsmedicinska undersökningar.

– Vi kommer vända på varenda sten för att ta reda på vad som hänt, säger Josefin Sävlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.