En 25-årig kvinna häktades idag misstänkt för att ha anlagt bränder i Åhus.

Misstänkt häktad för bränder i Åhus och Kristianstad

Publicerad

Under fredagseftermiddagen häktades en kvinna i 25-årsåldern misstänkt på sannolika skäl för att ha anlagt tre bränder i Åhus och Kristianstad. Brottsrubriceringen lyder mordbrand och grov skadegörelse.

Under de senaste veckorna har det brunnit vid flera tillfällen i Åhus och Kristianstad.

Enligt P4 Kristianstad anhölls en kvinna i 25-årsåldern i onsdags efter att ha varit anhållen i sin frånvaro.

Under fredagsförmiddagen begärdes kvinnan häktad. Under eftermiddagen hölls häktningsförhandlingarna.

Klockan 16.20 kunde domstolshandläggare Christel Wellin vid Kristianstads tingsrätt meddela att kvinnan häktats misstänkt på sannolika skäl för mordbrand och grov skadegörelse.

Enligt polisens utredningsledare Tommy Börjesson har det varit ett antal bränder i terrängen i Vannebergaområdet i Åhus och på Jochums väg i Härlöv i Kristianstad. Där har det varit ett antal bränder som stämmer överens med polisens kartläggning över var kvinnan har varit.

– Det är det vi har koncentrerat oss på. Och utifrån det har vi jobbat oss fram till den här misstanken tillsammans med åklagaren. Hon är delgiven misstanke för tre av bränderna, säger Tommy Börjesson.

Enligt Tommy Börjesson gäller det en mordbrand och två bränder som rubriceras som grova skadegörelser. Mordbranden och en grov skadegörelse har skett vid Jochums väg i Kristianstad. Den andra grova skadegörelsen har skett i Vannebergaområdet i Åhus.

Tommy Börjesson menar att det finns mycket kvar att göra i form av kartläggningar och förhör med arbetskamrater och grannar till kvinnan.

– Vi tog ett tidigt grepp om alla de här bränderna, men det är en lång väg kvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer