Gärningsmännens sköt mot caféet i centrala Malmö. Skotten avlossades från en bil som körde förbi platsen. Foto: TT

Uppgift till SVT: Misstänkt måltavla skadades lindrigt i Malmöskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer dödades och tre skadades i skjutningen mot ett internetkafé i centrala Malmö. Enligt källor till SVT var två av de som dödades bröder.
Måltavlan för attacken tros ha varit en man i 20-årsåldern som skadades lindrigt, enligt uppgift till SVT.

Enligt uppgifter till SVT rör det sig om en så kallad ”drive by”-skjutning, någon eller några har från en bil i fart avlossat flera skott mot kaféet. Tre män, två i 30-årsåldern och en 18-åring, dödades.

Misstänks för andra skottlossningar

Ytterligare tre personer skadades i skjutningen, varav en allvarligt och två lindrigt. Enligt uppgifter till SVT tror polisen att en av de lindrigt skadade, som fick splitterskador vid skjutningen, var måltavlan för attacken. Mannen misstänks ha varit inblandad i andra skjutningar i Malmö.

En källa uppger för SVT att man nu misstänker att det kan komma en hämndattack, något som Malmöpolisen tidigare under onsdagen fick frågor om vid en pressträff om skjutningen.

– När man har med den här typen av konstellationer att göra så finns det alltid en risk för någon form av vedergällning, så vi har det med som en arbetshypotes, sa Stefan Sinteus, polisområdeschef Malmö, vid presskonferensen.

Polisen hoppfull

Polisen säger att man i nuläget inte har någon misstänkt för måndagens skottdåd.

– Men vi har gott hopp om att hitta gärningsmännen. Troligtvis var det flera inblandade, eftersom det är svårt att både skjuta och köra samtidigt. Det gör att det finns större chans att uppgifter läcker och att vi kan få tag i gärningsmännen. I övrigt kan jag inte lämna några detaljer eftersom information inte får utnyttjas av de som är på fri fot, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldet i Malmö

Mer i ämnet