Polisens kriminaltekniker har undersökt platsen under onsdagen. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Misstänkt mord i Trelleborg – ung kvinna hittad död

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern anhölls, misstänkt för mord efter att en kvinna i 25-årsåldern påträffats avliden i Trelleborg. Kvinnan hittades död i en bostad på onsdagskvällen. Nu har mannen försatts på fri fot.

– Vi larmades dit vid lunchtid. Då anträffar vi en avliden kvinna i 25-årsåldern i en lägenhet, säger Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen.

Poliser och kriminaltekniker arbetade under onsdagen på platsen. Senare under onsdagskvällen bekräftar polisen att de utreder händelsen som ett misstänkt mord. Anhöriga till offret har underrättats.

Trelleborg

Misstänkt man anhölls

En man i 40-årsåldern som greps på brottsplatsen, anhölls under torsdagen, misstänkt för mord.  Han förhördes under dagen, men det är ännu okänt om mannen har gjort några medgivanden.

– Han har förhörts idag men vad som framkommer där är inget vi delar med oss av. Nu inväntar vi det rättsmedicinska utlåtandet och sen bestämmer åklagaren vad som ska göras, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson på torsdagseftermiddagen.

Släppt på fri fot

På fredagseftermiddagen släpptes mannen i 40-årsåldern på fri fot. Detta eftersom åklagaren inte ansåg det finnas anledning att begära mannen häktad. Han är emellertid fortfarande misstänkt.

Det råder fortfarande stor oklarhet gällande omständigheterna på mordplatsen, enligt polisen. Lägenheten hålls fortsatt avspärrad medan polisen avvaktar besked från den rättsmedicinska undersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trelleborg

Mer i ämnet