Misstänkt mordförsök i Kristianstad – en person till sjukhus med livshotande skador

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer är gripna misstänkta för mordförsök på en man på Österäng i Kristianstad. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador.

Polisen larmades om ett bråk i en lägenhet på Österäng i Kristianstad vid lunchtid på onsdagen. På plats anträffar polisen en man i 40-årsåldern med blödande sår som fördes till sjukhus med ambulans.

Mannens skador uppges vara livshotande, enligt Region Skånes presstjänst. Hur mannen blivit skadad är ännu okänt.

– Vi misstänker att någon tillfogat honom skadorna. Vi ska försöka ta reda på hur genom förhör och kriminalteknisk undersökning, säger Calle Persson, presstalesperson hos polisen.

Har någon form av vapen eller tillhygge använts?

– På något sätt tror vi det, men kan inte konstatera något i nuläget.

Tre gripna för mordförsök

Tre personer greps inledningsvis misstänkta för misshandel, men brottsrubriceringen skärptes senare till misstänkt mordförsök.

– Personerna greps på platsen. De är förmodligen inte obekanta med målsägande (brottsoffret).

Lägenheten är avspärrad och kriminaltekniker undersöker platsen. Polisen utför dessutom dörrknackning i området och önskar komma i kontakt med ytterligare vittnen som kan tänkas veta mer om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.