Pojke misstänkt för mordförsöket i Vellinge

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke i Vellinge kommun skadades allvarligt i magen under under fredagskvällen. På lördagseftermiddagen greps en jämnårig pojke misstänkt för mordförsöket.

Polis och ambulans larmades till Höllviken centrum vid 22.30 på fredagen. En 16-årig pojke hittades utomhus med vad som uppges vara stick- eller skärskador i magen. Han fördes med ambulans till sjukhus.

– Någon form av bråk har uppstått mellan två grupperingar, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

På lördagseftermiddagen greps en 16-årig pojke, misstänkt för mordförsöket.

– Jag vet bara att en person är anhållen, jag har inte mer information än så. Och vi kan inte berätta mer än så, det är sekretess, säger Helena Ekstrand vid Åklagarmyndighetens pressjour.

Opererades för allvarliga skador

På lördagmorgonen rapporterade Region Skånes pressjour att skadeläget var allvarligt för 16-åringen när han kom in till SUS i Malmö klockan 23 på fredagen.

– Han opererades för sina bukskador under natten till lördagen. På lördagsmorgonen var hans tillstånd stabilt. Jag har inte fått någon ny information om hans tillstånd sedan dess, säger Jessica Schale vid Region Skånes pressjour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.