• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Den misstänkte 16-åringen omhäktades under torsdagen Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt psykisk störning vid skolattack i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-åring som sitter häktad efter en knivattack på en skola i Kristianstad i januari kan misstänkas lida av en allvarlig psykisk störning, rapporterar P4 Kristianstad.

Bedömningen görs efter en mindre rättspsykiatrisk undersökning som nu är färdig.

Den 16-årige pojken är häktad som misstänkt för två fall av försök till mord på NTI-gymnasiet i Kristianstad. En elev på skolan, född 2005, skadades svårt, och en lärare i 50-årsåldern blev lindrigt skadad.

Bara sju minuter efter larmet kunde 16-åringen gripas. När han häktades av Kristianstads tingsrätt erkände pojken grov misshandel, men han nekade till att det skulle ha rört sig om mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoldådet i Kristianstad

Mer i ämnet