Foto: Mikael Nilsson

En död och en skadad i skottlossning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Två personer i Malmö fördes på lördagskvällen till sjukhus efter en skottlossning i Malmö. En av dem avled senare av sina skador. Polisen har ännu inte gripit någon för händelsen.

En man har på lördagskvällen blivit skjuten på Kronetorpsgatan i Malmöstadsdelen Segevång, enligt Skånepolisen.

Fick larmet efter kl 22

Polisen bekräftar att det fick flera larm om misstänkt skottlossning i området kl 22.13 på lördagskvällen.

– Man har ringt in och berättat om en skottlossning. Polisen träffar en skadad mansperson och påbörjar första hjälpen innan ambulansen kommer dit, säger Calle Persson vid Skånepolisens ledningscentral.

– En person ska ha skjutits vid en bil som krockat med en annan bil här vid platsen, säger SVT Nyheters reporter Mikael Nilsson på plats i Malmö.

Ytterligare en skadad

Strax efteråt påträffades ytterligare en man skottskadad, i en lägenhet en bit från platsen. Även den mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Polisens arbetsteori är att båda personerna sköts ute vid bilarna, och att den andra mannen sedan tagit sig in i lägenheten. Sjukhuset meddelade vid 23.30-tiden att den person som hittades skadad vid bilarna på gatan hade omkommit av sina skador.

Boende chockade

Enligt SVT Nyheters reporter på plats har boende i området chockats av händelserna. Skottlossningen ägde rum i ett bostadskvarter, och området Segevång har inte tidigare varit känt för att ha drabbats av dödligt våld.

Platsen avspärrad för undersökning

Polisen spärrade av ett större område runt platsen och kommer utföra en teknisk undersökning och söka av området med vapenhund.

– Vi skickar även patruller till sjukhuset för att få uppgifter om målsägande, kolla bevis och i tredje hand hålla ett förhör, säger Calle Persson.

Polis meddelade på sin hemsida att trafiken i området kunde komma att störas i flera timmar under natten med anledning av avspärrningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet