Polisen på plats på Hermodsdal efter samtal om misstänkt skottlossning. Foto: Mikael Nilsson

Skott avlossade mot lägenhet i Malmö – utreds som olaga hot

Publicerad

Flera skott avlossades mot en lägenhet på Docentgatan i Malmö på torsdagseftermiddagen. Skott gick genom fönstret till bostaden, där flera personer befann sig vid tillfället. Polisen utreder händelsen som grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Lite efter klockan 15 på torsdagen fick polisen larm om en misstänkt skottlossning på Hermodsdal i Malmö.

– Vi får in larm från personer som hört höga skott på Docentgatan och misstänker skottlossning, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Snart kunde man konstatera att ett antal skott avlossats mot bostaden. Två skott har gått genom en fönsterruta. 

Skott har hörts på Docentgatan och den misstänkta brottsplatsen har spärrats av. Foto: Mikael Nilsson

Flera personer befann sig i bostaden vid skottlossningen, men ingen av dem skadades fysiskt.

Polisen förtegen

Polisen är förtegen i fallet. Man vill i nuläget inte lämna några uppgifter om hur många som befann sig i den beskjutna lägenheten eller om det finns någon hotbild mot dem sedan tidigare.

– Det finns mer saker som behöver undersökas. Vi har förhört både vittnen och målsäganden och jag kan i nuläget inte lämna några uppgifter om vad vi har att gå vidare på i fallet, säger Rickard Lundqvist.

Utreds som grovt olaga hot

Platsen spärrades av och kriminaltekniker och vapenhund har under torsdagen undersökt platsen. Polisen vill inte gå in på om man gjort några tekniska fynd på platsen.

Polisen utreder fallet som grovt olaga hot, grovt vapenbrott och skadegörelse. Man har inte gripit någon misstänkt.

Andra skottlossningen i Malmö på ett dygn

Det var den andra skottlossningen i Malmö inom loppet av ett dygn. Under natten blev en man i 20-årsåldern skadad vid en skottlossning vid köpcentret Mobilia. Den händelsen utreds som mordförsök.

Finns det någon koppling mellan de två skottlossningarna?

Det är för tidigt att uttala sig om. Men att titta på eventuella kopplingar till andra händelser är sådant som man alltid tittar på, säger Rickard Lundqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer