Kvinna våldtogs av två män i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern utsattes för en våldtäkt av två män i Kristianstad under söndagsmorgonen. Polisen söker nu eventuella vittnen som kan ha befunnit sig i i närheten.

Övergreppet inträffade klockan 04.40 på söndagsmorgonen på Grönbetesvägen i Kristianstad. Kvinnan ringde själv in till polisen och berättade att hon blivit misshandlad och utsatt för övergrepp av två okända unga män.

– Vi hanterar det som en fullbordad våldtäkt. Det är två misstänkta gärningsmän som ska dragit undan kvinnan från en gångbana, säger Mikael Persson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

”Kvinnan är fysiskt okej”

Hon fördes till sjukhus för undersökning och vård efter att polis anlänt till platsen, som samtidigt spärrades av för brottsplatsundersökning.

– Kvinnan är fysiskt okej under omständigheterna, men psykiskt kan sådana här övergrepp ärra någon för resten av livet. Därför måste vi få tag i de här männen, säger Mikael Persson.

Polisen efterlyser nu vittnesobservationer från- och i närheten av brottsplatsen, både innan och efter brottet. Man tror att kvinnan färdats från centrum mot Sommarlust-området och är intresserade av alla observationer som kan ha gjorts på sträckan under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.