I Malmö tingsrätt var 44-åringen på måndagen ångerfull: – Jag ber om ursäkt till alla målsägande som är på plats, sa han. Foto: Förundersökningen

Misstänkta bombmannen ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen avslutades rättegången mot den 44-årige mannen som tog sig in på Malmö Central och skrek att han hade en bomb och ett vapen. Malmö tingsrätt bedömer att mannen kommer dömas för brott, men att han först ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Nu är rättegången avslutad mot den misstänkte 44-åringen mannen. Tingsrätten bedömde under tisdagen att det finns övervägande bevisning för att han är skyldig och att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning .  

– Tingsrätten gick på min väg, där jag visade att vi hade övervägande bevisning och att mannen ska skickas på en en rättspsykiatrisk undersökning, säger Thomas Olvmyr åklagare i målet.

Domen kommer senare

Även om tingsrätten har övervägande bevisning, kommer de att vänta in vad den rättspsykiatriska undersökningen visar.

– Den kan visa på olika saker. Skulle det visa sig att mannen är frisk kan han dömas till fängelse. Den sannolika påföljden borde bli att han döms till sluten rättspsykiatrisk vård, säger Thomas Olvmyr.

Än så länge finns det inget datum när domen kommer, men enligt Thomas Olvmyr kommer det ta ungefär fem veckor innan domen kommer.

SVT har sökt försvaren men inte fått något svar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man skjuten på Malmö C

Mer i ämnet