Häktningsförhandlingarna om de två män som misstänks för grovt narkotikabrott äger rum i Ystads tingsrätt. Arkivfoto. Foto: Stig-Åke Jönsson, Johan Nilsson/TT

Misstänkta narkotikasmugglare häktade

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen häktades de två män, som anhållits misstänkta för grovt narkotikabrott sedan de gripits i Smygehamn i helgen.

Häktningsförhandlingarna hölls i Ystads tingsrätt, och männen häktades enligt åklagarens framställan, skriver Trelleborgs Allehanda.

Det var sent under lördagskvällen som polisen grep två män i Smygehamn, som senare anhölls misstänkta för grovt narkotikabrott.

Beväpnad polis

Boende i Smygehamn, som SVT Nyheter Skåne pratat med, berättar att flera civila polisfordon fanns på plats i det lilla samhället under lördagen. Dessutom syntes både hundförare och poliser med förstärkningsvapen. Tullverket har bekräftat att myndigheten deltagit i insatsen tillsammans med polisen.

I veckan har ärendet flyttats över till åklagarmyndighetens riksenhet mot internationell och organiserad brottslighet, som bland annat utreder gränsöverskridande kriminalitet.

Tidigare dömd

Lena Körner är en av de två åklagare som håller i ärendet.

– Initialt har man rubricerat det som narkotikabrott men det finns även en del som är smuggling också, säger hon.

En av männen har tidigare dömts till fängelse för grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.