Misstänkta skyller på varandra – ingen åtalas

Publicerad

Det blir inget åtal för den anlagda branden i Kockums gamla maskinhall i Malmö, trots att tre personer fångats på övervakningsfilm och erkänner att de var där när branden startade. Orsaken är att de skyller på varandra, rapporterar Sydsvenskan.

Den tekniska undersökningen har inte kunnat visa hur branden startade.

– Utifrån det utredningsmaterial som finns kan jag inte förvänta mig en fällande dom. Och då kan jag inte åtala, säger åklagare Sofia Syrén till Sydsvenskan.

De tre misstänkta, 17, 19 och 23 år gamla, har suttit häktade som misstänkta för mordbrand. Slutnotan efter branden är i mångmiljonklassen och följden av att ingen döms för brottet är att det nu blir försäkringsbolaget och fastighetsägaren som får stå för den.

Den stora tegelbyggnaden, som beskrivits som en av Malmös profilbyggnader, uppfördes 1912 av Kockums för att användas som varvets maskinverkstad. På senare tid har den stått tom i väntan på en ny detaljplan för området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.