Den 33-årige man som misstänks knuffat en kvinna framför ett tåg i Lund är åtalad i Norge för flera våldshandlingar mot bland annat poliser. Foto: Anders Magnusson/TT

Misstänks ha knuffat kvinna framför tåg i Lund – ska ha skallat poliser i Oslo

Uppdaterad
Publicerad

33-åringen som misstänks ha knuffat en kvinna framför ett tåg i Lund är åtalad för våldsbrott i Norge. Han ska bland annat ha skallat poliser och bitit en arrestvakt på polishuset i Oslo.

Mannen, som häktades under onsdagen på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket på en 70-årig kvinna, är norsk medborgare. Till SVT säger åklagare Henrik Steen att norska myndigheter är kontaktade.

– Ja, vi har tagit en inledande kontakt för att se vad vi kan få fram. Men vad vi har fått fram är inget jag kan kommentera nu, säger Henrik Steen.

Misstänkt för våldsbrott i Norge

Dokument som NRK delat med SVT visar att 33-åringen är känd av norsk polis. Mannen står åtalad vid Oslo tingsrätt sedan i juni i år för flera våldshandlingar som ska ha skett på polishuset i Oslo 2016.

Enligt åtalet ska mannen, utan anledning, ha slagit en anställd på polishuset i bakhuvudet vilket ska ha orsakat smärta. 33-åringen ska även även ha skallat en polis så att dennes huvud slog i en hissdörr och försökt skalla en annan polis. Han ska även ha bitit en arrestvakt i dennes sko.

Häktad som misstänkt i Sverige

Därutöver ska han ha slagit två andra personer i ansiktet varpå en av dem fick hjärnskakning och skador kring ett öga.

Dom i målet i Oslo har ännu inte fallit, utan är planerat att behandlas i februari, skriver NRK. Mannen sitter just nu häktad i Sverige misstänkt för försök till mord efter händelsen i Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.