Man i 18-årsåldern allvarligt skadad i Tollarp. Foto: TT

Stickskadad man hittades i Tollarp – tre personer gripna

Publicerad

Polisen påträffade under fredagskvällen en man med misstänkta stickskador på kroppen i norra Tollarp. En av patrullerna transporterade mannen till Centrallasarettet i Kristianstad. Senare greps tre personer i 18-årsåldern på platsen.

Mannen, som också är i 18-årsåldern, hittades strax efter klockan 19 på fredagskvällen på en gata i ett villakvarter i de norra delarna av Tollarp.

Han hade misstänkta stickskador på kroppen, men var vaken och talbar när en polispatrull transporterade honom till Centralsjukhuset i Kristianstad där sjukhuspersonal mötte upp.

Strax efter klockan 21 på fredagskvällen togs han in på operation efter att ha bedömts vara allvarligt skadad.

En person anhållen

Tre personer greps men efter förhör släpptes två av dem på lördagsmorgonen medan en av de gripna anhölls.

– Vi vet ännu inte med säkerhet vad som har hänt mannen. Den anhållne har inte varit så samarbetsvillig vid förhören, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral, på lördagseftermiddagen.

”Hittat en tänkbar brottsplats”

Kriminaltekniker beställdes till platsen i Tollarp och polisens patruller fanns där under fredagskvällen samt på sjukhuset för att höra eventuella vittnen och få mer information om vad som kan ha hänt.

– Vi tror vi kan ha hittat en tänkbar brottsplats. Den är avspärrad och vi har tekniker på plats inom kort. Vi hör just nu med grannar och folk i omgivningen, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral, på fredagskvällen.

Allvarligt skadad

Polisen har inlett förundersökning och ärendet rubriceras i nuläget som dråp- alternativt mordförsök.

Vid klockan 23 på fredagskvällen meddelade polisen att tre personer, två män och en kvinna i 18-årsåldern, hade gripits efter händelsen.

Förhörs hölls med personerna senare under kvällen och åklagare har kontaktats för fortsatta beslut i ärendet.

Skadeläget för mannen på sjukhuset var klockan 23 på fredagen allvarligt, men stabilt. Skadeläget är oförändrat även på lördagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer