Mannen omhändertogs i samband med en polisinsats i Burlövs kommun utanför Malmö på fredagskvällen. Foto: SVT

Morddömd rymling har hittats – flydde under permission

Publicerad

Den 32-årige morddömde man som rymde i samband med en permission i Kalmar för en dryg vecka sedan har hittats. En person är gripen misstänkt för främjande av flykt.

Mannen omhändertogs i samband med en polisinsats i Burlövs kommun utanför Malmö på fredagskvällen. Polisen konstaterar kort att man under sitt sökarbete fick uppgifter som ledde dem till en lägenhet i kommunen.

Hittades i lägenhet

– Det är den här mannen som tidigare rymt från en permission i Kalmar. Mannen är dömd för mord, säger presskommunikatör Anna Göransson på polisens ledningscentral som berättar att det alltsedan mannen rymde pågått ett polisarbete med inre och yttre spaning.

– I det arbetet har det framkommit uppgifter som ikväll gjorde att man kunde omhänderta den här mannen i en lägenhet i Burlövs kommun. Det var en insats med polispatrull och insatsstyrkan, säger Anna Göransson.

Gripandet skedde någon gång under fredagskvällen.

– Det gick lugnt till och han kommer att återföras till Kriminalvården.

I samband med att mannen omhändertogs greps en person misstänkt för främjande av flykt.

Flydde under permission

Det var under en permission i onsdags som mannen lyckades rymma. En kriminalvårdare var på plats men den 32-årige mannen kom undan och eftersöktes av polisen. Rikslarm utfärdades, men mannen beskrevs inte som farlig för allmänheten.

– Han hade tillsynspermission med sin familj och en kriminalvårdare. Han sprang från platsen och försvann, sade Stephan Söderholm på polisen då till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer