Mannen som mördade den tidigare Malmöbon i London 2019 dömdes till livstids fängelse. Arkivbild. Foto: Arkiv

Morddömd skåning i London kan flyttas tillbaka till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

På julaftonskvällen 2019 sköts Malmöbon och grundaren till ett svenskt skivbolag ihjäl utanför sitt hem i London av en skånsk man. Mordet uppmärksammades i svensk media och ska enligt brittisk domstol ha varit till följd av en fejd mellan två kriminella nätverk.

Nu har Storbritanniens Ministry of Justice lämnat en förfrågan till justitiedepartementet om att mannen ska förflyttas till Sverige för att avtjäna resten av sitt livstidsstraff.

Mördaren ska ha ingått i ett mordkommando på fyra personer som skickades till Storbritannien för att mörda Malmöbon, enligt brittiska mediauppgifter.

Enligt uppgifter från svensk media ska den svenska skivbolagsgrundaren ha flyttat till London efter att han fått dödshot riktade mot sig. Det rapporterar Nyhetsbyrån Sirén på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.