Fortsatt avspärrat på två platser i Höör efter mordet på 18-åringen. Foto: Johan Dernelius/SVT

Misstänkta mordet i Höör: Polisen har tagit fordon i beslag

Uppdaterad
Publicerad

Ett fordon har tagits i beslag efter mordet på en 18-åring i Höör. Fordonet flyttas nu för att undersökas på annan plats.

Den 18-åriga kvinnan försvann natten mot tisdag efter att ha varit på besök hos en kompis. Kvinnan hittades sedan död under onsdagseftermiddagen och en man i 25-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

– Vi har på fötterna för att gå vidare, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson på polisen i södra Skåne, om misstankegraden mot mannen i 25-årsåldern. 

Mordet i Höör

Fordon i beslag

Under torsdagen tog polisen ett fordon i beslag som förflyttades till en plats där den tekniska undersökningen ska fortsätta. 

– Mannen är hörd under gårdagskvällen. Den berättelsen kommer vi koppla samman med det tekniker kommer finna på platsen idag, säger Ewa-Gun Westford.

Hon vill inte gå in på vad den anhållne sagt i förhör eller hur han ställer sig till anklagelserna.

– Det är inget vi berättar om. Vi har yppandeförbud kring förundersökningen.

En av tre avspärrningar hävda

Tidigare har tre platser varit avspärrade runtom i Höör, under torsdagen hävdes avspärrnigen vid en av dessa platser.

– Nu har vi två platser som vi kommer vara på under förmodligen hela dagen och det viktiga då är att vi dokumenterar, sammanställer och tar om hand eventuella fynd och tar dem från platsen för att undersöka de på ett säkrare ställe, säger Ewa-Gun Westford.

Polisen har även som mål att bli klara med alla tekniska undersökningar i Höör under torsdagen.

Senast på lördag måste åklagaren bestämma om den misstänkte ska begäras häktad eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Höör

Mer i ämnet