Polisen lägger nu ner utredningen kring det skelettfynd som gjordes i Slottsparken i Malmö i våras. Foto: SVT/Per Lärka

Mordutredning efter skelettfynd läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Polisen lägger ner utredningen kring det skelettfynd som hittades i Slottsparken i Malmö i våras. Polisen gör bedömningen att det inte rör sig om mord.

Kvarlevorna som hittades i parken kunde identifieras av Rättsmedicinalverket med hjälp av tandkort. Det visade sig vara en kvinna i 60-årsåldern som anmäldes försvunnen av anhöriga våren 2021. Polisens bedömning är att kvinnan tog sitt eget liv och därför läggs mordutredningen ner.

När kvarlevorna påträffades i parken så konstaterades det att det brunnit på platsen. Räddningstjänsten släckte en brand förra hösten och trodde då att det rörde sig om ett låtsasskelett.

Ingen misstänkt har hittats

Eftersom någon måste ha eldat på platsen, så har det hela också utretts som brott mot griftefriden. Polisen har hållit förhör med flera personer som befann sig i närheten när elden startade, men det har inte framkommit något som lett till någon misstänkt.  Därför läggs utredningen ner även när det gäller den punkten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer