Susanne Green, verksamhetsansvarig på Numera Mässor, på ett tomt Malmömässan. Foto: Johanna Olofsson

Mötesarrangören: ”Vår verksamhet har gått in i en vägg”

Uppdaterad
Publicerad

Numera Mässor, som är en av Sveriges största mötesarrangörer, skulle i år ha genomfört runt 40 arrangemang runt om i Sverige, flera av dem på Malmömässan. De hann genomföra en. Sedan kom coronapandemin.

– Vår verksamhet har i princip gått in i en vägg, säger Susanne Green, verksamhetsansvarig på Numera Mässor i Malmö.

Företaget har avslutat sina kontrakt med konsulter, tvingats säga upp tio av sina anställda och korttidspermitterat resten.

– Vi har ju i princip näringsförbud i vår bransch, säger Susanne Green.

Bortglömd bransch

Susanne Green tycker att mötesbranschen är bortglömd i cororonapandemin och efterlyser en bättre dialog mellan myndigheterna och landets mötesaktörer.

– För vår del känns det lite provocerande att matbutiker har 6 000 besökare på en lördag, på en mycket mer begränsad yta. I samarbete med mässhallarna hade vi kunnat genomföra mässor på ett coronasäkert sätt.

Varför går inte mässor att genomföra på digital väg?

– Man längtar efter att mötas. Det är i det personliga mötet som så mycket händer. Och det kan man aldrig ersätta med ett digitalt möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.