Vångavallen måste renoveras inför allsvenskan. Foto: Bernard Mikulic

Mycket jobb kvar innan Vångavallen är spelklar

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen var Svenska fotbollförbundet i Trelleborg för en slutbesiktning av Vångavallen. Det är bara drygt två veckor till hemmapremiären i Allsvenskan. Mycket återstår innan arenan är spelklar.

Det jobbas febrilt inför premiären mot IFK Göteborg på påskafton den 1 april. När fotbollförbundet kom på besök var Vångavallen långt ifrån redo att möta kraven för allsvenskt spel. 

– Jag känner likadant när jag tittar ut, att det fortfarande är mycket saker som ska göras, säger Mattias Kronvall, sportchef i allsvenska nykomlingen Trelleborgs FF.

Trelleborg

Handlar om säkerhet

Mycket handlar om säkerhet. Bortasupportrarnas ofärdiga läktare ska byggas in med stängsel, alla ytor ska asfalteras, bara för att nämna ett par saker.

Under rundvandringen var det mycket fokus på hur Vångavallen ska klara en så kallad högriskmatch, som premiären mot IFK Göteborg med många stökiga bortasupportrar. De ska bussas in till parken bakom Vångavallen och in på arenan via en egen ingång. Ett stort antal kameror ska monteras för att filma läktarsektionerna.

Entreprenörerna har lovat att Vångavallen ska bli klar i tid. De jobbar från tidig morgon till sen kväll. Under tiden har ett tält satts upp över planen för att få tjälen ur marken och kanske gräset att växa.

Lämnar inga kommentarer

Fotbollförbundets representanter vill under slutbesiktningen inte lämna några kommentarer. De berättar att de ska skriva ett protokoll från slutbesiktningen och sen ska tävlingskommittén avgöra om det tillåts spel. Men sportchefen säger att han är lugn.

– Det kändes positivt innan mötet och det känns fortfarande positivt, säger Mattias Kronvall, som tror att TFF kommer få klartecken men med några dispenser för åtgärder som inte hunnits med.

TFF tror på fullsatt redan i premiären, det vill säga 7500 åskådare inklusive 2000 göteborgsfans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trelleborg

Mer i ämnet