I en Facebookgrupp berättar flera kvinnor om ofredanden och trakasserier på nudistbadet på Ribersborg. Foto: Alice Mutambala/SVT

Larm om sextrakasserier på nakenbad i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Män som stirrar eller smeker sig själva. Det är exempel på ofredanden som kvinnor har upplevt på nudistbadet i Malmö. Flera av dem ser badet som en otrygg plats dit de inte längre vill gå.

Flera kvinnor vittnar i sociala medier om ofredanden och sexuella trakasserier på nudistbadet på Ribersborg i Malmö.

Obehagliga situationer

Felicia, som vill vara anonym, har varit med om situationer på nakenbadet som hon har tyckt varit obehagliga.  

– Jag var på väg ner i vattnet när jag såg i ögonvrån en man som satt och onanerade. Jag sa nej till honom, och då slutade han och hoppade ner i vattnet, säger Felicia och fortsätter:  

– Sen har folk stirrat. Samma man har stirrat på mig var jag än är på badet.  

Hur har du upplevt de situationerna?

– Det är jätteobehagligt. Man får ont i magen och det känns inte alls kul, när man egentligen bara vill ha en lugn stund vid havet. 

”Kändes obekvämt”

På grund av otryggheten på badet går Felicia inte längre dit.

På nudistbadet träffar SVT Nyheter Anna Fält. Hon har också upplevt en obehaglig situation på badet.

– Det var en man som var fullt klädd och stod på bryggan. Han tittade inte ut mot havet utan in mot alla oss andra. Det kändes obekvämt, säger Anna Fält.

Anna Fält är besökare på nudistbadet i Malmö. Hon är en av flera kvinnor som har upplevt obekväma situationer där män har stirrat. Foto: Alice Mutambala/SVT

Malmö stad menar att problemet främst är en polisiär fråga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.