Foto: TT

Nattågen rullar vidare

Publicerad

Det blir inget stopp för nattågen mellan Malmö och Stockholm den första april. Idag förlängdes fristen till den sista oktober. Under tiden ska insatser sättas in för att få fler passagerare så att nattågen kan räddas.

Det blev reslutatet av ett möte i Stockholm nu i eftermiddags mellan SJ:s ledning och representenater från Malmö stad, Region Skåne och det skånska näringslivet.

Fler ska åka tåg

Region Skåne och Malmö stad förbinder sig att strama upp resepolicyn så att fler medarbetare väljer tåg i stället för flyg. SJ lovar att göra mera reklam för nattågen. En offensiv ska också sättas in för att förmå fler Stockholmare att ta tåg i stället för flyg till Malmö.

Nytt möte i juni

SJ är förpliktigat till att gå med vinst, och har sagt att resandet med nattågen måste öka med 30 procent för att det ska bli lönsamt. Ett nytt möte för att avstämma hur det har gått ska hållas i juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer