Det var byggnadsarbetare som hittade skelettet i ett grönområde i staden Glostrup. Foto: Mikael NilssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nedgrävt barnskelett hittat utanför Köpenhamn

Publicerad

Byggnadsarbetare i den danska staden Glostrup hittade något som liknade skelettdelar. Dansk polis bekräftar på måndagkvällen att det rör sig om ett dött spädbarn.

Enligt danska medier säger polisen att skelettdelarna tillhör ett spädbarn som har varit dött en längre tid och har varit nedgrävt.

– Utredningen är i ett tidigt skede och vi vet ännu inte dödsorsaken. Därför avvaktar vid med att berätta fler detaljer, säger Ole Nielsen, polisens spaningsledare i ett pressmeddelande.

Byggnadsarbetarna hittade skelettet i ett grönområde  i staden Glostrup, öster om Köpenhamn. Barnet var invirat i ett rött klädesplagg.

Ett stort område runt fyndplatsen är avspärrat och polisen kommer att fortsätta sin sökning hela kvällen.

Polisen tror sig ha fler uppgifter om dödsorsak och brottsmisstanke tisdag eftermiddag. Samtidigt vänder man sig till allmänheten för information om försvunna spädbarn, samt annan information som kan vara till hjälp i utredningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer