Se hur Rosengårds tågstation ser ut

Publicerad

Från och med söndag blir det lättare att komma till och från Rosengård från Malmö centrum och Köpenhamn. Nu öppnar stationen på Rosengård som binder ihop Malmö med en tåglinje mellan centralstationen och Hyllie.

– Jag tycker att det är en stor grej för Rosengård. För studenter och för alla andra som bor här och jobbar, jag tror det är en jättestor möjlighet för alla som bor i det här området, säger Batoul Yousef som har kommit till invigningen av Rosengårds nya tågstation.

Batoul Yousef bor i Rosengård och tror att den nya stationen kommer ändra mycket. Foto: SVT/Anna Gjöres

Från och med idag binds Rosengårds Station ihop med Malmö centrum och Hyllie i en ringlinje via Östervärn och Persborg och många ville vara med och fira den nya stationen. Med på invigningsturen från den nya stationen på Rosengård fanns kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh.

– Vi är många som har längtat efter den här dagen i flera decennier. Det är en väldigt viktig investering för Rosengård, men framför allt en väldigt viktig investering för staden. Det är ett område där det inte har byggts på väldigt länge och nu finns det företag som är i startgroparna för att bygga bostäder och arbetsplatser.

Med på premiärturen fanns kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh. Foto: SVT/Anna Gjöres

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Malmö

Mer i ämnet