Stillastående tåg vid Stockholms centralstation efter onsdagens stopp. Foto: Oskar Jönsson/SVT

Nu rullar tågen mot Skåne igen

Uppdaterad
Publicerad

Problemen med fjärrtågstrafiken till och från Stockholm fortsätter. Trots att trafiken kommit igång så kommer det att ta tid innan allt fungerar som det ska igen

SJ räknar med att det möjligtvis blir både förseningar och inställda tåg idag också – bland annat eftersom så mycket personal behövde jobba över igår.

– Som det ser ut just nu så har föresningarna börjat ebba ut. Det kan fortfarande förekomma förseningar på morgonen, men de tågen som avgått från Stockholm C för tillfället har avgått i tid. Längre fram på vet vi ännu inte hur läget ser ut, säger Lisa Nordmark på Trafikverkets presstjänst.

Det var en kabelbrand inträffade strax före klockan 11 i en av tunnlarna till nya Citybanan en tunnel söder om Stockholm som orsakade totalstoppet under gårdagen. Orsaken till branden är en arbetsplatsolycka enligt Trafikverket.

Först vid halv tio igår kväll började tågen rulla igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.