Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
David Nimhem i Malmö bor i ett av de 27000 hushåll som kommer att få ta del av det utannonserade gasstödet. Hör vad han tycker i klippet. Foto: Jonas Ekströmer/TT/Otto Johansson SVT

Nu ska David Nimhed i Malmö få stöd för sin gasräkning: ”Borde varit med från början”

Uppdaterad
Publicerad

David Nimhed i Malmö hade i mitten av november en årsprognos på 100 000 kronor i kostnader för gasen han värmer upp sitt hus med – och inget besked om något stöd som det elkunderna fått. I dag kom regeringen med ett sådant besked och han känner sig lättad men fortfarande frustrerad.

– Det var vår önskan från början: att jämställas med elkunderna. I en perfekt värld hade vi varit det från början men vi får väl anse att det här är bra nog, säger han.

– Jag tycker vi borde varit med från början i diskussionen så visst finns misstanken att om vi inte höjt rösten hade vi hamnat utanför detta.

Näringsminister Ebba Busch (KD) var under tisdagen på besök i Skåne. Hon kan i nuläget inte ge något besked om när gasstödet kommer att betalas ut till de 27000 hushåll som är berörda.

– Så snart det är möjligt, säger hon.

Hör Davids reaktion i klippet högst upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.