Ytterligare en man frihetsberövad efter misstänkt koppling till trippelmordet i Malmö i somras. Foto: Natalie Medic / SVT

Ny misstänkt för trippelmordet på Drottninggatan utlämnad till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Nu är ytterligare en man gripen misstänkt för inblandning i trippelmordet vid ett internetcafé i Malmö. Mannen greps på fredagen efter att ha utlämnats till Sverige, rapporterar Kvällsposten.

Mannen befann sig i ett annat nordiskt land och var anhållen i sin frånvaro sedan början av december. Han är misstänkt för inblandning i det dåd i juni där sex män besköts på Drottninggatan i Malmö, varav tre dog.

– Han har motsatt sig att bli utlämnad till Sverige och därför har det dragit ut på tiden, säger kammaråklagare Jeanette Sprimont till Kvällsposten.

Mannen ska ha suttit i den bil från vilken de sex personerna blev beskjutna. Totalt är nu fyra personer frihetsberövade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.